Centrální vysavač již dlouho nepředstavuje nadstandartní a předražené vybavení domácnosti. Využití centrálního vysávání v nových a moderních dřevostavbách se doslova nabízí. Díky ideální konstrukci dřevostaveb bude instalace centrálního vysavače hračkou. Jaké jsou výhody používání centrálního vysávání?

V dnešním článku se zaměříme na hlavní výhody instalace a používání centrálního vysavače v dřevostavbách. Jak už jsme si uvedli výše, tak právě dřevostavby patří mezi ty typy rodinných domů, kde se použití centrálního vysavače doslova nabízí. Díky konstrukčním řešením dřevostaveb je instalace rozvodů jednoduchou záležitostí.

Používání centrálního vysavače v dřevostavbách s sebou přináší i řadu mýtů. Obzvlášť se objevují ty, související se sníženým utěsněním stavby. To v zákaznících, kteří si vybrali nízkoenergetický, nebo pasivní standard dřevostavby vyvolává obavy. Při použití moderních centrálních vysavačů však hoďte obavy stranou. S otevřením vchodových nebo garážových dveří přijdete o mnohem víc tepla, než při používání centrálního vysavače.

Jak funguje centrální vysavač a jaké jsou jeho hlavní výhody?

Silný agregát umístěný mimo obytný prostor povětšinou v technické místnosti nebo garáži, sběrná nádoba, filtr, vnitřní rozvody, zásuvky, hadice a doplňky. To je ve stručnosti popis centrálního vysavače. Úklid s takovýmto pomocníkem je snadnou záležitostí.

Mezi výhody centrálního vysávání patří:

  • Bezproblémová práce a manipulace s hadicí
  • Nadstandardní sací výkon
  • Tiché vysávání
  • Velký výběr doplňků
  • Nevíří prach po domácnosti oproti klasickému vysavači
  • U některých typů vysavačů také možnost vysávání vody
  • Dlouhá záruka a servis

Na umístění centrálního vysavače bychom měli myslet ideálně ještě před samotnou stavbou rodinného domu. Přestože rozvody jdou samozřejmě namontovat do již postaveného domu, ušetříme si zbytečné starosti a náklady s bouráním a rekonstrukcí. Umístění centrálního vysavače konzultujte přímo s námi.

Naše firma CW Home s.r.o., specializující se na atypické a nízkoenergetické dřevostavby má s instalacemi moderních zařízení včetně centrálních vysavačů bohaté zkušenosti. Navrhneme vám ideální řešení pro vaši dřevostavbu. Stavba a instalace technologií pak bude snadnou záležitostí. Ostatně posuďte sami.

Postavte si dřevostavbu s CW Home s.r.o.